· 

Echtscheiding

Wat moet je doen als het thuis echt niet meer gaat? Scheiden, maar hoe? Wat zijn je rechten en welke gevaren zijn er?

 

Als je thuis ziet dat het niet meer lukt met je partner, doe je er goed aan om de juiste informatie te zoeken.

Een scheiding, zowel voor wie getrouwd is als wie samenwoont, brengt altijd financiële gevolgen met zich mee, los van de situatie van eventuele kinderen.

 

Welke rechten heb ik in verband met de kinderen? Is er automatisch sprake van een week/week, een gelijk verdeeld verblijf of wat zijn de criteria op basis waarvan beslist wordt?

 

Je zal met veel vragen zitten over het financiële van de kinderen: onderhoudsgeld voor de kinderen, buitengewone kosten voor de kinderen van hobby's, school, medische kosten, enz...

 

En daarnaast heb je misschien samen een woning gehuurd of gekocht waar je zelf wil blijven wonen of net niet wil blijven wonen. Kan het kwaad dat je vertrekt? Wie betaalt de huur of de lening? Wat ga je doen met geld van jouw familie dat gebruikt is om het huis aan te kopen?

 

Het is begrijpelijk dat je met veel vragen zit. Om die vragen op te lossen naar jouw concrete situatie, past het dat we een voorbereidend gesprek organiseren. Op die manier bespreken we de situatie en alle voor- en nadelen, zonder dat je een beslissing moet nemen.

 

Ons kantoor is er niet op gericht om procedures op te starten, we proberen deze eerder te vermijden en een gesprek aan te gaan met je partner om tot een minnelijke, onderhandelde oplossing te komen.

 

Maar een goede voorbereiding is erg belangrijk. Neem daarom even contact op en laat ons een afspraak maken om jouw situatie grondig vooraf te bekijken.

 

U kan ons bereiken op 015/22 14 29 of via email op info@advocaten-heist.be